in

IndyCar 2015 – Indianapolis 500 Highlights

De 99e editie van de Indianapolis 500 was een waar spektakel, mocht je de highlights nog niet gezien hebben dan moet je die hieronder zeker bekijken!

Met alle crashes in de voorbereiding op de Indy 500 hield iedereen zijn adem in voor de race, zou er weer een IndyCar de lucht in vliegen? Gelukkig was dat niet het geval, maar de baanmarshalls moesten wel degelijk overuren maken. Toen de groene vlag werd gewaaid behield Scott Dixon zijn leidende positie, voor Will Power en Simon Pagenaud. Daarachter ging het direct mis, Sage Karam sneed Takuma Sato af en beide coureurs belandde in de muur. Voor Karam was het einde race, Sato stond twee ronden in de pits maar kan daarna zijn race vervolgen.

Nog voordat de groene vlag gezwaaid kon worden vond er weer een botsing plaats, Simona de Silvestro reed tegen Juan Pablo Montoya aan waarna de Colombiaan de pits moest opzoeken voor nieuw bodywork aan de achterzijde. Montoya kwam in laatste positie terug de baan op en zou zich gedurende de race verder naar voren vechten.

Wat volgde was een race vol crashes op de baan en een naar incident in de pits waarbij een monteur een gebroken been opliep. Vooraan bleven Dixon, Pagenaud, Power en Kanaan vechten om de leidende positie terwijl ook Montoya zich meldde bij de kopgroep. Tijdens de voorlaatste pitstop kozen diverse coureurs voor aanpassingen aan de vleugels voor meer topsnelheid of meer downforce. Kanaan werd slachtoffer van die keuze want twee ronden na zijn pitstop brak de achterkant uit en eindigde de Braziliaan van Ganassi Racing in de muur.

Na de laatste pitstops werd het duidelijk dat Dixon, Power en Montoya voor de overwinning gingen. Met nog vijftien ronden te gaan werd er alles gegeven door deze coureurs, vooraan werd er stuivertje gewisseld en met nog twee ronden te gaan sloeg Montoya toe. Eerst passeerde hij Scott Dixon en vervolgens ging hij langszij aan Will Power. Met een van de kleinste verschillen ooit won Montoya de 99e editie van de Indy 500. Het is de tweede Indianapolis overwinning in drie races van Montoya en hij bewijst wederom een echte alleskunner te zijn.

Video: Indianapolis 500 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ariel Nomad Review

Ariel Nomad Review

Max Verstappen doet rondje Monaco met vader Jos

Max Verstappen doet rondje Monaco met vader Jos