in

IndyCar 2015 – Regen zorgt voor chaos in Louisiana

De Indy Grand Prix of Louisiana is de tweede race van het seizoen en Juan Pablo Montoya ging verder waar hij in St Peterburg was gebleven. De Colombiaan hoefde daar echter niets voor te doen, het regende zo hard tijdens de kwalificatie dat die werd geannuleerd en de einduitslag van de vorige race werd gebruikt als startopstelling. Een wel erg makkelijke pole position voor Montoya dus.

Het hele weekend in Louisiana was eigenlijk een lachertje, naast de kwalificatie werd ook de warm-up afgelast en om het nog erger te maken werd er uiteindelijk maar 47 van de geplande 75 ronden afgelegd. Het water zorgde voor behoorlijk wat spins en chaos waardoor er maar liefst zes safety car periodes waren, 25 ronden lang. Uiteindelijk werd er dus maar 22 ronden echt geracet!

Montoya reed 13 ronden aan kop en maakte twee pitstops, dat was er een te veel want net na zijn laatste stop kwam er weer een safety car de baan op en besloot de wedstrijdleiding de race onder geel te eindigen. James Hinchcliffe won, voor Helio Castroneves, James Jakes, Simona de Silvestro, Juan Pablo Montoya en Tony Kanaan.

Als je naar het circuit kijkt is het eigenlijk onvoorstelbaar dat IndyCar hier rijdt, het ziet er verouderd uit en voldoet eigenlijk niet aan de moderne maatstaven. Daarin loopt Indycar toch echt flink achter op Formule 1. Highlights van de race vind je hier beneden.

Video: IndyCar 2015 – Louisiana Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen imponeert oud-coureurs in China

Max Verstappen imponeert oud-coureurs in China

FIA WEC 2015 - Audi wint in Silverstone na thriller

FIA WEC 2015 – Audi wint in Silverstone na thriller