in

IndyCar 2016 – Iowa 300 Highlights

Josef Newgarden brak enkele weken geleden nog zijn sleutelbeen en een botje in zijn hand tijdens een heftige crash op de Texas Motor Speedway, maar dat weerhield hem er niet van om in te stappen voor de Iowa 300.

Newgarden kwalificeerde zich als tweede, achter Simon Pagenaud, en ging al in de eerste ronde aan de Fransman voorbij. Vervolgens reed hij zo’n hoog tempo dat hij na 100 ronden het hele veld op een rondje had gezet, met uitzondering van Pagenaud. Van de 300 ronden reed Newgarden er uiteindelijk 282 op kop, alleen tijdens de pitstops moest hij de leiding even afstaan.

De Ed Carpenter Racing-coureur werd op 4.3 seconden gevolgd door Will Power die in de slotfase op knappe wijze voorbij ging aan Pagenaud en Dixon. In de strijd om het kampioenschap staat Pagenaud 73 punten voor op Newgarden en 75 voor op Power.

Video: Iowa 300 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Lancia Delta S4

Petrolicious – Lancia Delta S4

Cameraman steekt over

Cameraman steekt over voor accelererende Aventador SV