in

IndyCar 2016 – Watkins Glen Highlights

De IndyCar keerde afgelopen weekend, na een afwezigheid van zes jaar, terug op Watkins Glen. De een-na-laatste race van het seizoen werd gewonnen door Scott Dixon die zijn pole position wist te verzilveren. Josef Newgarden werd tweede op ‘The Glen’ gevolgd door Helio Castroneves.

Simon Pagenaud zag zijn voorsprong in het kampioenschap oplopen naar 44 punten ten opzichte van Will Power. De Australiër crashte uit de race na een touche met Charlie Kimball, laatstgenoemde was eerder ook al betrokken bij een touche met Graham Rahal die daardoor hard in de vangrail klapte.

Over twee weken is de seizoensfinale in de IndyCars op Sonoma Raceway, hier worden dubbele punten uitgedeeld en dus de titelstrijd nog verre van beslist. Vorig jaar zagen we namelijk Juan Pablo Montoya nog de titel verliezen aan de toen kansloos geachte Dixon.

Video: IndyCar 2016 – Watkins Glen Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen Peptalk

Max Verstappen bij Peptalk

Ford Focus RS drift tegen een berg aan

Ford Focus RS drift tegen een berg aan