in

IndyCar 2017 – Detroit Grand Prix Highlights

Drie raceweekenden in slechts drie weken tijd, bij IndyCar doen ze er niet moeilijk om. Slechts een week na de Indy 500 werd er op het stratencircuit van Belle Isle in Detroit twee sprintraces verreden en aankomend weekend staat er alweer een race in Texas op het programma.

Op zaterdag kreeg Graham Rahal de pole position in de schoot geworpen na een straf voor Helio Castroneves. De coureur van Rahal Letterman Lanigan Racing liet die kans niet onbenut en domineerde de eerste race in Detroit, hiermee werd hij de zevende verschillende winnaar in zeven IndyCar-races.

Op zondag was Takuma Sato het snelste in de kwalificatie en voor Rahal zat er niet meer in dan een derde startplek. Maar de winnaar van zaterdag verschalkte de Japanner tijdens de eerste serie pitstops en bouwde een voorsprong op van meer dan 15 seconden. Vier ronden voor het einde kwam de eerste neutralisatie en de wedstrijdleiding besloot de race stil tijdelijk te leggen. Zodoende kregen we een twee ronden durende sprint naar de finish te zien, maar Rahal trok wederom een gat en won verdiend de race.

Video: Detroit Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supercar Sunday 2017

Supercar Sunday 2017 was Hypercar Mania

Porsche 911 GT3 Cup Crash

Porsche GT3 Cup rolt zes keer