in

IndyCar 2018 – St. Petersburg Highlights

IndyCar-debutant en voormalig DTM-kampioen Robert Wickens had een bijzonder weekend in St. Petersburg. Hij verzekerde zich van pole-positie voor zijn debuut in IndyCar, reed vervolgens bijna de hele race aan kop en toen kwam er met nog twee ronden te gaan een herstart. Het enige wat hij hoefde te doen was goed wegkomen bij de herstart en dan kon een historische zege haast niet uitblijven. Maar wat er toen gebeurde…. dat gaan we niet verklappen maar het is zuur, heel erg zuur.

De nieuwe IndyCar-bolides zijn ontworpen om meer inhaalmanoeuvres mogelijk te maken en in St. Petersburg waren er ontiegelijk veel te zien. Tijdens de 110 ronden tellende race waren er 366 inhaalacties! Op een stratencircuit! Om dat in perspectief te zetten, in heel 2017 waren er 435 inhaalacties in de Formule 1. Natuurlijk is F1 het hoogst haalbare, met de snelste auto’s en de beste coureurs ter wereld, maar uiteindelijk willen we allemaal inhaalacties zien en daar ontbrak het vorig seizoen helaas aan.

Video: IndyCar 2018 – St. Petersburg Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 25 Episode 3

Top Gear Season 25 Episode 3

Zenvo TSR-S actieve achtervleugel

De Zenvo TSR-S heeft de gaafste actieve achtervleugel