in

Nieuwe IndyCars testen op Sebring

De teams van Andretti en Ganassi zijn begonnen met testen voor de 2018 Verizon Indycar Series. Op het circuit van Sebring International Raceway kwamen diverse coureurs in actie met de 2018 IndyCar-bolides, voorzien van de nieuwe aerokits op het Dallara DW12 chassis.

In tegenstelling tot de Formule 1 heeft IndyCar gekozen voor een reductie van downforce en drag. De meeste downforce wordt nu gegenereerd aan de onderzijde, waardoor er minder turbulentie is achter de auto en het makkelijker moet zijn voor coureurs om dicht achter elkaar te rijden. Doordat er minder downforce is accelereren de nieuwe bolides een stuk harder en daardoor moet er eerder geremd worden. De remzones worden hierdoor langer, wat weer mogelijkheden biedt voor uitremacties.

Ryan Hunter-Reay zei na afloop van de test dat de auto een stuk uitdagender is om te besturen; “It has less downforce than the manufacturer aero kits that we’ve had the past few years, so it was a completely different car to drive. It’s definitely on top of the racetrack; more lively, it takes a little bit more wheeling, which I certainly enjoy.

De Formule 1-auto’s hebben sinds vorig jaar veel meer downforce, als gevolg hiervan zagen we dat op bijna alle circuits het baanrecord sneuvelde. Maar tegelijkertijd zagen we ook een halvering van het aantal inhaalacties. Bij Indycar stappen ze nu juist af van die enorme vleugels en downforce, is dat de juiste beslissing?

Foto credit: Racer.com

Video: IndyCar Test Sebring

  • Sander

    Racer in hart en nieren, kan de specs van supercars dromen.

Nieuwe IndyCars testen op Sebring

Reageer op deze video