in

Shakedown nieuwe IndyCar-bolides op Indianapolis

Juan Pablo Montoya en Oriol Servia gaven de gisteren de nieuwe IndyCar-bolide een shakedown op Indianapolis Motor Speedway. De nieuwe auto is gebaseerd op de huidige Dallara DW12 chassis maar met een compleet nieuwe aerokit die veel slanker en gestroomlijnder oogt dan de huidige lompe aerokits.

Doordat 66% van de downforce nu gegenereerd wordt onder de auto, in plaats van de vleugels, is er minder turbulentie en zou het makkelijker moeten zijn voor coureurs om dicht achter elkaar te rijden en in te halen.

De bescherming van de achterwielen is verdwenen, waardoor het gewicht meer naar voren is gebracht. Dit was een veelgehoorde wens van de coureurs, mede omdat de bescherming niet werkte (zie crash Scott Dixon). De beveiliging bij een impact vanaf de zijkant is aangepast en wijder bij de heupen van de coureur, dit moet blessures zoals Bourdais heeft opgelopen voorkomen. IndyCar is ook nog bezig om een scherm te ontwikkelen voor op de cockpit, ongetwijfeld een stuk mooier dan de ‘Halo’.

De komende maanden zal er getest worden op verschillende circuits en ovals om de auto voor te bereiden op 2018. Hieronder beelden van de eerste shakedown.

Video: 2018 IndyCar Shakedown

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS3 Top Speed

Zie de nieuwe Audi RS3 Sedan naar 284 km/h blazen

McLaren 720S en 675LT Autobahn

McLaren 720S en 675LT doen wat sprintjes op de Autobahn