in

IndyCar 2019 – Laguna Seca Highlights

De ontknoping van het IndyCar-seizoen vond gisteren plaats op het circuit van Laguna Seca. Josef Newgarden ging de seizoensfinale in met een voorsprong van 41 punten op Alexander Rossi en 42 punten op Simon Pagenaud. Doordat er tijdens de laatste race van het seizoen dubbele punten te verdienen zijn maakte ook Scott Dixon in theorie nog kans op de titel, ondanks 85 punten achterstand.

De 19-jarige Bryan Hertha kwalificeerde zich voor de derde in zijn rookieseizoen op pole position. De zoon van voormalig coureur Bryan Hertha won vervolgens de race op een dominante manier, door 83 van de 90 ronden aan de leiding te rijden. Dit was zijn tweede overwinning van het jaar, nadat hij op het Circuit of The Americas geschiedenis schreef door de jongste racewinnaar in de sport te worden.

De ontknoping van het kampioenschap houden we nog even geheim. Bekijk hieronder de highlights en zie wie er met de IndyCar-titel 2019 vandoor ging.

Video: IndyCar 2019 – Laguna Seca Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Romain Grosjean is Knight Rider in Singapore

Romain Grosjean is Knight Rider in Singapore

Mercedes-Benz S55 AMG met 284.895 km

Klokje Rond – Mercedes-Benz S55 AMG met 284.895 km