in

IndyCar 2019 – Portland Highlights

Na de oval races op Pocono en St. Louis reden de IndyCars afgelopen weekend op het circuit van Portland. Rookie Colton Herta vertrok vanaf pole gevolgd door Ganassi-coureur Scott Dixon en Penske-coureur Will Power. Een overenthousiaste actie van Graham Rahal veroorzaakte een crash in de eerste bocht waarbij vier coureurs betrokken waren.

Kort na de herstart ging het wederom mis in de eerste bocht. Ryan Hunter-Reay verdedigde te hard ten opzichte van teamgenoot Alexander Rossi, en schakelde de onschuldige Jack Harvey uit. Rossi won daardoor twee posities en kon tijdens de tweede herstart van de race aansluiten achter Herta, Dixon en Power.

Na 37 van de 105 te verrijden ronden had Colton Herta het beste van zijn banden gevergd. Dixon passeerde de rookie, die vervolgens nog eens vier plekken op moest geven alvorens hij een pitstop maakte. Scott Dixon leek vanaf dat moment de grote favoriet voor de overwinning, maar in de de 52e ronde maakte de Ganassi-coureur een ongeplande pitstop vanwege een probleem met de accu.

Will Power kreeg de koppositie daardoor in de schoot geworpen en zou die niet meer afstaan.

Video: IndyCar 2019 – Portland Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

True or False met Verstappen en Vettel

Klokje Rond - Porsche 944 met 306.813 km

Klokje Rond – Porsche 944 met 306.813 km