in

IndyCar 2019 – Porland Highlights

Na de oval races op Pocono en St. Louis reden de IndyCars afgelopen weekend op het circuit van Portland. Rookie Colton Herta vertrok vanaf pole gevolgd door Ganassi-coureur Scott Dixon en Penske-coureur Will Power. Een overenthousiaste actie van Graham Rahal veroorzaakte een crash in de eerste bocht waarbij vier coureurs betrokken waren.

Kort na de herstart ging het wederom mis in de eerste bocht. Ryan Hunter-Reay verdedigde te hard ten opzichte van teamgenoot Alexander Rossi, en schakelde de onschuldige Jack Harvey uit. Rossi won daardoor twee posities en kon tijdens de tweede herstart van de race aansluiten achter Herta, Dixon en Power.

Na 37 van de 105 te verrijden ronden had Colton Herta het beste van zijn banden gevergd. Dixon passeerde de rookie, die vervolgens nog eens vier plekken op moest geven alvorens hij een pitstop maakte. Scott Dixon leek vanaf dat moment de grote favoriet voor de overwinning, maar in de de 52e ronde maakte de Ganassi-coureur een ongeplande pitstop vanwege een probleem met de accu.

Will Power kreeg de koppositie daardoor in de schoot geworpen en zou die niet meer afstaan.

Video: IndyCar 2019 – Porland Highlights

IndyCar 2019 – Porland Highlights

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *