in

IndyCar 2019 – Pocono Highlights

Pocono Raceway staat al jaren ter discussie in IndyCar. De superspeedway heeft de bijnaam “The Tricky Triangle” en sinds de terugkeer van IndyCar naar de oval in 2012 zijn er meerdere zware ongelukken geweest. In 2015 overleed Justin Wilson nadat hij geraakt werd door brokstukken van Sage Karam’s bolide en vorig jaar raakte Robert Wickens betrokken bij een zeer zware crash waardoor hij verlamd is.

De race van afgelopen zondag moest na de openingsronde al gestaakt worden toen Alexander Rossi, Takuma Sato en Ryan Hunter-Reay met zijn drieën de tweede bocht indoken. De drie coureurs raakten elkaar omdat Sato te vroeg instuurde, met een grote crash als gevolg. Felix Rosenqvist werd ook aangetikt waarna zijn bolide het luchtruim koos, maar met veel geluk bleef de rookie uit de hekken.

Als een wonder bleven alle coureurs ongedeerd en na een lange onderbreking werd de race op Pocono weer hervat. Ondertussen was er fikse onweersbui op weg naar het circuit en na de eerste bliksemschichten werd de race gestaakt. Na 128 ronden werd Will Power als winnaar gekroond, voor Scott Dixon en Simon Pagenaud.

Video: IndyCar 2019 – Pocono Highlights

De crash vanuit meerdere hoeken

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW X7 M50d Topsnelheid

BMW X7 M50d naar topsnelheid op de Autobahn

Jack Aitken verbreekt ronderecord Assen met 2017 Renault F1

Jack Aitken verbreekt ronderecord Assen met 2017 Renault F1