in

IndyCar 2014 – Houston Highlights

Net als in Detroit stonden er in Houston twee IndyCar races gepland, over respectievelijk 80 en 90 ronden. De eerste race op het stratencircuit van Houston ging van start met flinke regen. De stilstaande start, nieuw in de IndyCar Series, zorgde al gelijk voor wat tumult met Takuma Sato die in een gaatje dook wat er eigenlijk niet was.

Na verloop van tijd nam de regen af en ontstond er een droge ideale lijn. Dit zijn lastige omstandigheden want één wiel buiten de droge lijn en je staat achterstevoren of in de muur. De Rus Mikhail Aleshin was het eerste slachtoffer terwijl ook Mike Conway en Sebastian Saavedra hun neus verloren,  maar alle drie konden nog nog wel de pits bereiken en hun race vervolgen.

Takuma Sato schakelde zichzelf uit door Aleshin extreem te willen blokken, de Rus kon geen kant en sleurde Sato mee in zijn val. Na een flink aantal safety cars kwam Justin Wilson aan de leiding te liggen maar die moest naar binnen voor brandstof,  hierdoor greep zijn teamgenoot Huertas, die als 19e gestart was, definitief de leiding. De Colombiaan won de race uiteindelijk voor twee andere Colombianen, Montoya en Carlos Munoz.

De tweede race op het stratencircuit werd verreden onder droge omstandigheden, maar was zeker niet minder spectaculair. Fransman Simon Pagenaud passeerde halverwege de race polesitter Helio Castroneves en reed vervolgens 43 ronden lang aan de leiding en boekte zijn tweede IndyCar zege van het seizoen. De teamgenoot van Pagenaud, Mikhail Aleshin, maakte het feestje voor Schmidt-Peterson-Hamilton Motorsport compleet door als tweede te finishen. Derde werd Jack Hawksworth voor Charlie Kilball, Sébastien Bourdais, Ryan Hunter-Reay en Montoya.

Will Power gaat nog steeds aan de leiding in de IndyCar Series met 406, gevolgd door Castroneves met 366 en Hunter-Reay met 364. Highlights van Houston 2014 zie je hieronder.

Race 1 highlights

Race 2 highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formula 1 Highlights van Goodwood

Formula 1 Highlights van Goodwood

Max Verstappen flikt het weer, hattrick op Norisring

Max Verstappen flikt het weer, hattrick op Norisring