in

IndyCar 2014 – Sonoma Highlights

Op een van de mooiste banen van de IndyCar kalender pakte Will Power tweede achtereenvolgende pole position. Met een rondetijd van 1.17.412 minuten stelde Power tevens het baanrecord scherper. Josef Newgarden kwalificeerde zich als tweede op drie tiende en Scott Dixon als derde op een halve seconden. Titelrivaal Helio Castroneves kwam niet verder dan een zesde startplek.

Bij de start ontstond al snel een chaos toen Ryan Briscoe en Sebastien Bourdais in de tweede bocht van de baan spinden en Helio Castroneves en James Hinchcliffe midden op de baan spinden. Dit zorgde voor de eerste neutralisatie van de race en een aantal coureurs moest een pitstop maken voor reparaties.

Bij de herstart behield Power de leiding en zou uiteindelijk en gat trekken van vijf seconden naar Dixon, die Newgarden passeerde in de pitsstraat. Het stilvallen van Carlos Huertas veroorzaakte de tweede neutralisatie en daardoor schoof het hele veld weer ineen. Bij de herstart probeerde Helio Castroneves, Sebastien Bourdais en Sebastian Saavedra met z’n drieën door de hairpin te gaan, dit mislukte en na het contact spinde Saavedra en liet zijn motor af slaan. Wederom een neutralisatie en ditmaal ging iedereen naar binnen voor vers rubber en brandstof.

Dixon passeerde Power in de pitsstraat terwijl Kanaan de leiding nam doordat hij al eerder was gestopt. Op nieuwe banden maakt Power vervolgens een dure fout, bij het uitkomen van de hairpin ging hij te vroeg op het gas. Hij draaide een volledige 360 maar viel terug tot de 20e plaats. Vooraan draaide het in de slotfase uit op een spelletje brandstofmanagement, Conway, Kanaan en Rahal waren eerder gestopt dan de rest van het veld en moesten alle drie dus nog naar binnen voor brandstof.

Dit gaf de leiding en zege aan Scott Dixon, voor Ryan Hunter-Reay en Simon Pagenaud. Will Power eindigde als 10e, ver voor titelrivaal Castroneves die als 18e over de streep kwam. Met nog één race te gaan kan de titel Power bijna niet meer ontgaan, hij heeft 51 punten voorsprong op Castroneves en 81 punten op Pagenaud.

Video: IndyCar – Sonoma 2014 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

17-Jarige maakt Burnout met Ferrari F40 Tubi

17-Jarige maakt Burnout met Ferrari F40 Tubi

Aventador bekogeld met appel door Londenaar

Aventador bekogeld met appel door Londenaar