in

Inhalen op Bathurst is helemaal niet moeilijk!

Mount Panorama Circuit, beter bekend als Bathurst, staat nou niet echt bekend als een circuit waar je makkelijk kunt inhalen. Aan het einde van de lange rechte stukken zijn er een paar goede inhaalmogelijkheden, maar in de bochtige middensector is passeren haast onmogelijk. Dachten wij althans.

Deze video stamt uit 2005 en is sindsdien meerdere malen geüpload en verwijderd van YouTube, het verhaal erachter is daardoor enigszins verloren gaan maar dat maakt de video zeker niet minder spectaculair. Wat we wel weten is dat we meerijden met Dean Evans tijdens de start van de Lotus Trophy op Bathurst. Deze amateurklasse kent het ‘reverse grid’ principe, wat inhoudt dat de snelste coureur uit de kwalificatie achteraan start. Het is dus logisch dat Dean zich langzaamaan naar voren werkt, maar zo snel!

Dean beschikt of over een geweldige Lotus Elise of over een bak meer talent dan de rest! Vergelijkbaar met de video’s van Sabine SchmitzAlex Buncombe en Charlie Bird.

Video: Inhalen op Bathurst is niet moeilijk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Onboard bij Nissan's LMP1 Batmobile

Onboard bij Nissan’s LMP1 Batmobile

Formule 1 2014 - Official Season Highlights

Formule 1 2014 – Official Season Highlights