in

Interview met Max Verstappen na GP van Brazilië

We hebben gezien hoe Esteban Ocon erover dacht, hoe Christian Horner erover dacht en natuurlijk willen we ook de mening van Max Verstappen horen na de dramatische ontknoping van de Grand Prix in Brazilië. Hieronder kun je het interview zien dat de Nederlander had met Rachel Brooks van Sky Sports, na afloop van de race.

Waar Ocon een 10 seconden stop-and-go penalty ontving voor het veroorzaken van de crash, ontvang Verstappen een taakstraf van twee dagen voor het duwen van de Fransman op de weegbrug. ‘Opzettelijk fysiek contact’ is een overtreding van Artikel 12.1.1 lid c van de International Sporting Code. Max zal zich binnen zes maanden moeten melden bij de internationale autosportbond om zijn taakstraf te vervullen.

In het statement dat de FIA naar buiten bracht staat onder andere: “De stewards hebben van Verstappen vernomen dat hij extreem ontdaan was door het incident dat zich tijdens de race op het circuit had afgespeeld en zij accepteren zijn uitleg dat het aanvankelijk niet zijn bedoeling was om Ocon te belagen, maar dat hij getriggerd werd en daardoor zijn kalmte verloor. Hoewel de stewards begrip hebben voor Verstappens passie, vinden zij het de plicht van elke sporter op dit niveau om zich behoorlijk te dragen en als rolmodel te fungeren naar coureurs die op andere niveau’s rijden, en dat Verstappen op dat punt had gefaald.

Onderstaand interview vond plaats voordat Max naar de stewards moest, hij wist toen dus nog niet dat er taakstraf boven zijn hoofd hing.

Video: Interview met Max Verstappen na GP van Brazilië

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Christian Horner interview GP Brazilië

Christian Horner geeft zijn visie op Verstappen vs Ocon incident

Vijf situaties waarin de leider uit de race werd gekegeld

Vijf situaties waarin de leider uit de race werd gekegeld