in

Is de nieuwe BMW M4 CSL zijn badge waardig?

De M-divisie van BMW is op dreef. De M2 CS was briljant, de M5 CS was de krachtigste M-auto ooit en nu, na een afwezigheid van bijna 20 jaar, heeft BMW zijn meest iconische badge van allemaal teruggebracht: CSL.

Op het eerste gezicht is de nieuwe G82 M4 CSL niet bijzonder ‘L’, wat staat voor ‘lichtgewicht’. Met een leeggewicht van 1.625 kg is de nieuwe M4 CSL behoorlijk dik. Natuurlijk, er ligt een 3.0-liter twin turbo zes-in-lijn met 550 pk en 650 Nm koppel in om dat gewicht te compenseren, maar toch.

Aangezien de CSL-badge niet alleen voor lichtgewicht staat, besloot Henry Catchpole dat de nieuwe M4 CSL zijn voorganger moest ontmoeten; de geweldige E46 M3 CSL. Van het gebruik van koolstofvezel tot de extreme Michelin-banden, de twijfelachtige versnellingsbakken en de ducktail achterspoilers; hoe meer je naar de twee CSL’s kijkt, hoe meer interessante overeenkomsten er zijn.

Uiteindelijk komt Henry tot de conclusie dat dit een echte CSL is, maar is het ook de beste CSL?

Video: Is de nieuwe BMW M4 CSL zijn badge waardig?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max vs Lewis - Wie zat er fout?

Analyse contact Max vs Lewis in GP Brazilië

Ilirska-Bistrica HillClimb 2022 - Top 10

Ilirska-Bistrica HillClimb 2022 – Top 10