in

Jaguar C-X75 – De Hypercar die er nooit komt

Jaguar is de laatste jaren goed bezig, de XKR-S, XFR-S en F-Type Roadster worden alom geprezen en de nieuwe Jaguar F-Type Coupe is een van de mooiste auto’s die Jaguar in jaren heeft geproduceerd. Toch hebben ze één grote misstap begaan, de Jaguar C-X75.

We schreven in juni al over deze hybride hypercar, die uiteindelijk niet wordt geproduceerd en nooit verkocht zal worden. In 2011 werd nog besloten om 250 van deze hypercars te bouwen maar door de aanhoudende crisis besloot Jaguar’s topman dat het toch niet verstandig was om de C-X75 in productie te nemen.

Van de ultieme Jaguar zijn, in samenwerking met Williams Grand Prix, slechts 5 geheel functionerende prototypes gemaakt. Allemaal met een 1.6-liter benzinemotor uitgerust met een supercharger en een turbo waardoor de kleine motor 502 pk levert. Aangezien de C-X75, net als de andere hypercars van deze tijd, een hybride is beschikt hij ook nog eens over twee elektromotoren. Die leveren 350 pk en dus heeft de Jaguar C-X75 de beschikking over 850 pk en 1000 nm koppel.

Er zijn slechts 40 mensen ter wereld die een Jaguar C-X75 bestuurd hebben en Alex van XCar is er één van. Zijn review zie je hieronder en iets zegt ons dat Top Gear er ook nog wel mee gaat rijden.

Video: Jaguar C-X75 Hypercar

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Pagani Zonda vs Pagani Huayra

Pagani Zonda vs Pagani Huayra

Mark Webber Tribute

Mark Webber Tribute