in

Jay Leno’s Garage – 1967 Bertone Pirana

Als je bijzondere auto’s wilt zien hoef je maar een show te volgen, Jay Leno’s Garage! Vandaag zien we een 1967 Bertone Pirana, een one-off concept car gebouwd door Bertone voor de 1967 London Motor Show.

De Pirana werd in opdracht van The Daily Telegraph gebouwd als een publiciteitsstunt voor de ‘ideale auto’. De basis van de auto is een Jaguar XKE 2+2, maar de carrosserie toont duidelijke gelijkenis met de Lamborghini Espada. En daar is een goede reden voor, deze concept car werd ontworpen door Marcello Gandini, dezelfde man die de Espada ontwierp. Maar deze auto, de Pirana, was er eerst, en die diende duidelijk als inspiratie.

Na een succesvolle vertoning op de London Motor Show werd de Pirana vervolgens tentoongesteld op de New York autoshow en vervolgens op de British Motor Show in Montreal. De auto werd later omgebouwd naar 2+2 formatie en de handmatige transmissie verruild voor een automaat.

Er valt nog veel meer te leren over deze bijzondere auto en dat zie je in onderstaande video van Jay Leno’s Garage.

Video: Jay Leno’s Garage – 1967 Bertone Pirana

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Ayrton Senna zou vandaag 55 jaar zijn geworden

Ayrton Senna zou vandaag 55 jaar zijn geworden

Waar moet je op letten als je een klassieke Porsche 911 koopt

Waar moet je op letten als je een klassieke Porsche 911 koopt