in

Ayrton Senna zou vandaag 55 jaar zijn geworden

Ayrton Senna da Silva werd op 21 maart 1960 geboren in São Paulo, Brazilië. De Braziliaanse held zou vandaag 55 jaar zijn geworden…helaas werd hij niet ouder dan 34 na een fataal ongeluk op Imola. Zijn dood zorgde voor veel opschudding in de Formule 1-wereld, als Senna kon overlijden dan kon het iedereen overkomen en wat volgde was een reeks aan veiligheidsmaatregelen. Ayrton Senna is tot op heden de laatste coureur die het leven liet in een F1-race.

Het is inmiddels alweer bijna 21 jaar geleden dat Senna het leven liet tijdens de Grand Prix van San Marino, er is inmiddels een hele nieuwe generatie coureurs die hem nooit hebben zien racen. De drievoudig wereldkampioen mag en zal echter nooit vergeten worden en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

In de afgelopen jaren hebben wij diverse video’s van Senna geplaatst, van legendarische F1 battles tot aan prachtige documentaires. Onze favoriete video’s zijn de documentaire The Last Team Mate, F1 Legends Ayrton Senna en zijn meedogenloze strijd met Prost en Schumacher op Silverstone.

Wat is jouw favoriete Senna moment, laat het ons weten in de comments en plaats een link van de video!

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze Lexus LFA heeft een NASCAR V8

Deze Lexus LFA heeft een NASCAR V8

Jay Leno's Garage - 1967 Bertone Pirana

Jay Leno’s Garage – 1967 Bertone Pirana