in

Kevin Estre vliegt van P11 naar P1 in 2 ronden tijdens 24H Nürburgring

We kennen allemaal die video van Sabine Schmitz, waarin ze als laatste van start gaat tijdens een VLN-race en zich naar voren werkt in typische Nordschleife condities. Tijdens de 24H Nürburgring 2021 van afgelopen weekend deed Porsche-coureur Kevin Estre hetzelfde in de openingsfase.

Manthey Racing en Estre besloten een strategische gok te nemen tijdens de start. Het begon op enkele delen van de baan te regenen, maar het was nog overwegend droog op de ruim 25 kilometer lange baan. Alle andere teams besloten om regenbanden te monteren voor de zekerheid, maar Manthey Racing monteerde slicks in combinatie met een regenafstelling!

Dit bleek de juiste setup en Kevin Estre wist zich in twee ronden van P11 naar P1 op te werken. Uiteindelijk zou de Manthey Racing Porsche 911 GT3 R de 24 uur van Nürburgring winnen, die dit jaar maar liefst 14,5 uur stil lag vanwege heftige regen en mist. Hierdoor was het qua afgelegde ronden, 59, de kortste 24 uur ooit.

Video: Kevin Estre vliegt van P11 naar P1 in 2 ronden

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Elektrische Ferrari 308 GTS vs Ferrari Testarossa

Elektrische Ferrari 308 GTS vs Ferrari Testarossa

De Motorsport Crashes van week 21

De Motorsport Crashes van week 21