in

Kia K5 maakt een 360 graden sprong

Je moet wat als automaker om aandacht te trekken voor een nieuw model, en dus besloot Kia een unieke stunt uit te voeren met de nieuwe K5.

Fabrikanten halen wel vaker stunts uit om hun nieuwe modellen te promoten. Jaguar deed de Barrel Roll met de E-pace, Chevrolet deed een Reverse Jump met de Sonic, en nu doet Kia een 360 graden sprong. “The flat spin 360; often imagined, rarely attempted. Accomplished, just this once“, aldus de voice-over in de video.

De bestuurder geeft een ruk aan het stuur op het moment dat hij de enorme schans oprijdt, hierdoor begint de Kia te draaien in de lucht. De draai tijdens de sprong is eigenlijk maar 180 graden, want de overige 180 graden wordt gemaakt na de landing…

De K5 GT die in de video wordt gebruikt is verre van standaard en is uitgebreid aangepast met een rolkooi, skidplate, kuipstoel, 5-punts harnas, gedeactiveerde airbags en een gestript interieur. Het Zuid-Koreaanse model komt overigens niet naar Nederland.

Video: Kia K5 maakt een 360 graden sprong

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Robert Kubica in de Apex BMW M4 over de 'Ring

Robert Kubica in de Apex BMW M4 over de ‘Ring

Politie dirigeert bestuurder naar rechts

Politie dirigeert bestuurder naar rechts