in

Klokje Rond – Jaguar XK 4.2 V8 Cabrio met 289.000 km

Normaal gesproken zien we in Klokje Rond auto’s met een dieselmotor en een kilometerstand van minstens 400.000. Zo af en toe komen er echter ook sportieve benzinemonsters aan bod, auto’s als een Audi R8, Focus RS of een Z4 3.0. Deze auto’s hebben over het algemeen een wat lagere kilometerstand en dat is ook het geval bij deze Jaguar XK 4.2 V8 Cabrio.

289.000 kilometer in 12 jaar tijd is niet bijzonder veel, gemiddeld 24.000 per jaar. Maar Jaguars en Klokje Rond, dat is een wisselend succes. Doorgaans lekken de Britse auto’s wat vloeistof en de techniek vindt Joep maar ‘nodeloos ingewikkeld’. Deze Jaguar is echter van een andere generatie en heel wat degelijker.

Eigenaar Tim Schoon vond deze XK 4.2 V8 Cabrio op Marktplaats en kon hem voor een mooie prijs meenemen. In principe was het de bedoeling om de Jag na een paar maanden weer te verkopen, maar inmiddels is de auto alweer twee en een half jaar in zijn bezit. Tijd voor een uitgebreide keuring!

Video: Jaguar XK 4.2 V8 Cabrio met 289.000 km

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De vijf snelste straatlegale Porsches

De vijf snelste straatlegale Porsches

1931 Duesenberg J

Jay Leno’s Garage – 1931 Duesenberg Model J zonder carrosserie