in

Krachtigste Lamborghini ooit, de nieuwe Revuelto!

Enige tijd geleden werd bekend dat Lamborghini zou stoppen met de productie van de Aventador, hiervoor zou een hybride-model in de plaats komen. En gisteren was het zover, de lancering van de nieuwe Lamborghini Revuelto. Een auto met een V12 in combinatie met drie elektromotoren! 

Inderdaad de auto heeft nog steeds een krachtige, atmosferische 6.5-liter sterke V12. Deze zorgt voor zo’n 825 pk en 725 Nm aan koppel. De drie elektromotoren, twee voor en één op de transmissie, zorgen ervoor dat de Revuelto in totaal 1.015 pk heeft! De transmissie heeft eindelijk een dubbele koppeling, de Aventador moest het jarenlang doen met één enkele koppeling.

Met al dit vermogen haalt de Revuelto indrukwekkende acceleratiecijfers, in 2.5 seconden van 0-100 en in minder dan 7 seconden van naar 0-200. De topsnelheid ligt ergens rond de 350 kilometer per uur. In vergelijking met de Ferrari SF90 zijn ze beide ongeveer even snel, maar laat de SF90 het op topsnelheid afweten.  

Door de elektromotoren en accu’s is de Revuelto wel wat zwaar voor een supercar, 1780 kg zonder vloeistoffen. Maar met al dat vermogen maakt hij dat wel goed. Benieuwd naar alle details van de nieuwe Lamborghini Revuelto? Check hem hier!  

Video: Krachtigste Lamborghini ooit, de nieuwe Revuelto!

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Hoe voorkom je verdere schade na autoruitschade

Hoe voorkom je verdere schade na autoruitschade? Onmisbare instructies

1.040 pk Honda Civic verslaat supercars in Assen

1.040 pk Honda Civic verslaat supercars in Assen