in

LaFerrari naar 372 km/h op de Autobahn

Toen de LaFerrari in 2013 werd geïntroduceerd, claimde Maranello dat de hybride hypercar een topsnelheid had van 350 kilometer per uur. Sneller dan 342 km/h hebben wij de LaFerrari niet zien gaan, maar daar komt vandaag verandering in.

Deze video, van het Instagram-account Speedtimers, toont hoe een witte LaFerrari op een onbegrensd stuk snelweg van de Autobahn een snelheid van 372 km/h aantikt. Een stuk sneller dan de officiële cijfers van Ferrari en maar 20 km/h langzamer dan de legendarische run van de McLaren F1.

Het was vrij rustig op de Autobahn, er werden maar een handvol auto’s gepasseerd, en dus kon de top speed run relatief veilig uitgevoerd worden. Ware het niet dat de bestuurder geen GoPro op zijn hoofd had, maar een telefoon in zijn hand….

Met dit soort video’s is het altijd de vraag of het echt is. Maar als een Golf 354 km/h kan halen, dan is 372 kilometer per uur met een LaFerrari niet ongeloofwaardig.

Video:  LaFerrari naar 372 km/h op de Autobahn

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi S2 R Quattro

650 pk Audi S2 R Quattro at Verzegnis Hillclimb

Driften met een Ferrari 458 Speciale in een lege hal

Driften met een Ferrari 458 Speciale in een lege hal