in

Lamborghini Asterion onthuld tijdens Autosalon van Parijs

Lamborghini treedt toe tot de hybride hypercar club met de nieuwe Asterion. De onthulling van de Lamborghini Asterion is nu al het hoogtepunt van de Autosalon van Parijs, EVO TV kreeg als een van de eerste de hypercar van Lamborghini te zien en maakte onderstaande video.

De Asterion LPI 910-4 naam verraad een aantal dingen, deze Lambo heeft 910 pk, vierwielaandrijving en een plug-in hybride aandrijflijn. Het Italiaanse merk heeft de 5.2-liter V10 met 610 pk van de Huracan geleend en ook nog eens drie elektromotoren toegevoegd die 300 pk leveren. Een van deze elektromotoren is gekoppeld aan de motor en stuurt zijn vermogen naar de achterwielen via de dual-clutch bak met zeven versnellingen, de andere twee zitten op de vooras en sturen hun vermogen naar de voorwielen. De sprint vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur zou volgens Lamborghini slechts 3.0 seconden in beslag moeten nemen waarna een topsnelheid van  320 km/h behaald wordt.

Er zijn drie rijmodi beschikbaar, ‘zero’ voor volledig elektrisch, ‘I’ voor hybride en ‘T’ voor volledig op de brandstofmotor. Als je volledig elektrisch rijdt heb je dus een voorwielaangedreven elektrische Lambo, met een bereik van 50 kilometer. De accu’s zijn geplaatst in het centrum van de chassistunnel met de versnellingsbak achter de in het midden gemonteerde motor.

De bedoeling van de hybridesysteem is natuurlijk het terugdringen van CO2-uitstoot, daarom zal dit systeem waarschijnlijk ook te vinden zijn in toekomstige Lamborghini’s. Hoewel de auto zich qua vermogen kan meten met de hypercars van Porsche, Ferrari en McLaren maakt Lamborghini gelijk duidelijk dat het geen hardcore hypercar is maar meer een supersnelle Gran Turismo.

In onderstaande video van EVO TV zie je meer van het uiterlijk, het interieur en andere details van de Lamborghini Asterion.

Video: Lamborghini Asterion Concept Autosalon van Parijs

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

F1 Battle - Raikkonen vs Fisichella Suzuka 2005

F1 Battle – Raikkonen vs Fisichella Suzuka 2005

Lotus Esprit met Alfa V6 en luchtvering

Lotus Esprit met Alfa V6 en luchtvering