in

Lamborghini Countach LP5000QV vs Aventador Roadster

Er waren midden jaren ’80 twee supercars die je als kleine jongen aan je slaapkamermuur kon hebben hangen, de Ferrari Testarossa of de Lamborghini Countach. Matt Farah rijdt vandaag in de iconische Lamborghini Countach LP5000QV en vraagt zich af of de Lamborghini Aventador Roadster net zo’n posterwaardig is?

In 1985 kwam Lamborghini op deautosalon van Genève met de Countach LP500 QuattroValvole, de laatste grote update van de auto. De cilinderinhoud werd vergroot tot 5.167 cc en de motor leverde een maximaal vermogen van 460 pk, ruimschoots boven de 390 pk van de Testarossa. Voor Amerika werd de auto overigens uitgerust met een Bosch Jetronic brandstofinjectiesysteem waardoor het vermogen bleef hangen op 420 pk.

Lamborghini heeft de afgelopen 30 jaar natuurlijk niet stilgestaan en dus is de Aventador Roadster een stuk vergevingsgezinder dan de Countach. Je kunt er fatsoenlijk in zitten, makkelijk schakelen via flippers, hij heeft 2-liter extra, dik 200 pk extra en vierwielaandrijving. Maar één ding is hetzelfde gebleven, de extravagante styling van Lamborghini. En dus is de vraag wat heb je liever, een Lamborghini Countach of een Aventador Roadster?

Video: Lamborghini Countach LP5000QV vs Aventador Roadster

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een korte geschiedenisles over Audi Quattro

Een korte geschiedenisles over Audi Quattro

Formula 1 2014 - Interstellar

Formula 1 2014 – Interstellar