in

Lamborghini Essenza SCV12 aan het buitenspelen op Spa

Dit weekend wordt de 24 uur van Spa-Francorchamps verreden en in het voorprogramma mochten twee exemplaren van de Lamborghini Essenza SCV12 wat rondjes rijden op het 7 kilometer lange circuit.

De Essenza SCV12 is een track only hypercar waarmee niet geracet wordt omdat hij aan geen enkel reglement voldoet. Qua veiligheid komt de Lamborghini met vlag en wimper door de FIA-keuring, maar de Essenza SCV12 produceert te veel vermogen, is te luid en heeft meer aerodynamica dan in de meeste klassen is toegestaan.

Zoals het geval is met XX-auto’s van Ferrari, de GTR’s van McLaren, de AMR Pro’s van Aston Martin en de R’s van Pagani, kunnen klanten de Essenza SCV12 niet mee naar huis nemen en alleen besturen tijdens door Lamborghini georganiseerde track days. Of zoals hier, in het voorprogramma van een evenement met een hoger geluidslimiet.

Dat laatste is nodig omdat de Essenza SCV12 nogal luid is. De 6,5-liter twaalfcilinder produceert 830 pk en heeft geen einddempers. Genieten dus!

Video: Lamborghini Essenza SCV12 op Spa

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Horner enorm gefrustreerd over fouten Perez

Horner enorm gefrustreerd over fouten Perez

Ford-bestuurder wil verhaal halen bij 3 Litouwers

Ford-bestuurder wil verhaal halen bij 3 Litouwers