in

Lamborghini Revuelto vs Ferrari SF90 vs Porsche 918

CarWow heeft als eerste de geheel nieuwe Lamborghini Revuelto in handen weten te krijgen voor een dragrace! De nieuwste supercar uit Sant’Agata Bolognese neemt het op tegen zijn toprivaal de Ferrari SF90 en de inmiddels 10 jaar oude Porsche 918 Spyder. Laten we eens kijken hoe deze drie epische hybrides zich tot elkaar verhouden.

De nieuwe Lamborghini Revuelto wordt aangedreven door een atmosferische 6,5-liter V12-motor en drie elektromotoren! Samen produceren deze 1.015 pk en 1.062 Nm koppel. Het vermogen wordt via een achttraps versnellingsbak met dubbele koppeling naar alle vier de wielen gestuurd en het totale gewicht van de Revuelto is 1.772 kg.

De Ferrari SF90 is uitgerust met een 4-liter twin turbo V8-motor met eveneens drie elektromotoren. Deze produceren samen 1.000 pk en 800 Nm koppel en ook hier wordt het vermogen via een achttraps versnellingsbak naar alle vier de wielen gestuurd. Hij weegt 1.570 kg en dat is flink lichter dan de Lambo.

Dan hebben we nog de oude 918 Spyder. De Porsche wordt aangedreven door een 4,6-liter atmosferische V8-motor en twee elektromotoren. Deze werken samen om 887 pk en 1.280 Nm koppel te genereren. Hier gaat het vermogen via een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling naar alle vier de wielen en gewicht komt uit op 1.674 kg.

Welke van deze hybride monsters is het snelste op de kwart mijl en halve mijl? Mat Watson van CarWow zoekt het voor je uit in onderstaande video!

Video: Lamborghini Revuelto vs Ferrari SF90 vs Porsche 918

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
BMW i5 Touring Review

BMW i5 Touring Review

Lamborghini Huracán GT3 crasht hard in Eau Rouge

Lamborghini Huracán GT3 crasht hard in Eau Rouge