in

Lewis Hamilton Crasht Mercedes W05

De Brit Lewis Hamilton heeft als eerste een 2014 Formule 1 auto in de bandenstapel geparkeerd. Kort voor 13.00 brak de voorvleugel van de Mercedes W05 af waarna Hamilton stuurloos in de bandenstapel schoot. De afgebroken voorvleugel past in het plaatje van een problematische ochtend in Jerez. Meerdere auto’s vielen al stil in de ochtend, wat zorgde voor de nodige rode vlaggen. De problemen waren tot dusver enkel van technische aard; Hamilton is de enige die contact heeft gemaakt met de bandenstapel.

Daarbij moet ook wel gezegd worden dat de Mercedes coureur als enige serieus rond ging, de andere teams deden voornamelijk installatierondes. De Mercedes W05 is zwaar beschadigd aan de voorkant en het is nog maar de vraag of het team vandaag of morgen verder kan rijden. De crash werd toevallig vastgelegd door een toeschouwer, beelden daarvan zie je hieronder.

Video – Lewis Hamilton Crasht Mercedes W05

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes W05 Launch

Mercedes W05 Launch

EVO Track Battle: Toyota GT86 TRD vs Mazda MX-5 Turbo

EVO Track Battle: Toyota GT86 TRD vs Mazda MX-5 Turbo