in

Mercedes W05 Launch

Net als Toro Rosso, Red Bull en Force India heeft ook Mercedes haar nieuwe auto gepresenteerd in de pitsstraat van Jerez, kort voor aanvang van de eerste test. De Mercedes W05, waarmee Nico Rosberg en Lewis Hamilton dit jaar racen, heeft een brede neus gekregen die nog het meest lijkt op de neus van Ferrari. Technisch directeur Paddy Lowe verklaarde: “De wagen is een elegant antwoord op de nieuwe regelgeving, maar het is ook een agressief ontwerp.

Na drie teleurstellende seizoenen kon Mercedes vorig jaar eindelijk meedoen om het eremetaal, Red Bull was nog te snel maar een tweede plaats in het constructeurskampioenschap was een prima resultaat. Met de Mercedes W05 hoopt men een gooi te kunnen doen naar de titel. Net als alle andere teams wordt de Mercedes W05 aangedreven door een 1.6-liter V6 turbomotor, Mercedes heeft echter het voordeel dat ze de motor zelf ontwikkelen en niet afhankelijk zijn van een motorleverancier.

Video: Mercedes W05 Launch

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull Racing RB10 Launch

Red Bull Racing RB10 Launch

Lewis Hamilton Crasht Mercedes W05

Lewis Hamilton Crasht Mercedes W05