in

Lewis Hamilton evenaart Ayrton Senna; Drievoudig Wereldkampioen

Lewis Hamilton deed wat hij moest doen, hij won een sensationele Amerikaanse Grand Prix en is voor de derde keer Wereldkampioen Formule 1. Hiermee is hij op gelijke hoogte gekomen met Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet en zijn grote held Ayrton Senna.

Qua overwinningen staat Lewis derde op de ranglijst, met 43 overwinningen is hij nog maar 8 zeges verwijderd van Alain Prost die er 51 behaalde in zijn carrière. De records van Michael Schumacher zijn nog even buiten bereik, zeven wereldtitels en 91 overwinningen.

De enige coureur die op dit moment bij de Brit in de buurt komt is Sebastian Vettel, de Duitser heeft vier wereldtitels behaald met Red Bull Racing en heeft slechts één overwinning minder dan Hamilton. Tijdens de persconferentie sprak Hamilton dan ook zijn wens uit voor volgend jaar; een direct gevecht met Vettel.

Sky Sports maakte deze korte montage over Lewis Hamilton op weg naar drie wereldtitels.

Video: Lewis Hamilton Drievoudig Kampioen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 356

Deze Porsche 356 wordt vooral off-road gebruikt

Veyron Super Sport onderhoudskosten

De onderhoudskosten van een Veyron Super Sport zijn echt absurd!