in

Lotus Exige met 6.2-liter V8 van AMG

Een paar weken geleden zagen we Quentin Boylan’s Toyota Hilux met 6.2-liter V8 van AMG. Dat is echter niet zijn enige AMG-swap, de Zuid-Afrikaan heeft ook nog een Lotus Exige met dikke achtcilinder.

Aangezien deze Exige ontwikkeld is voor circuitgebruik, werd de SLS AMG-motor met zijn dry-sump-systeem als beste kandidaat beschouwd. Quentin liet de krachtbron vanuit Nederland naar ZA verschepen en monteerde hem in een sterk gemodificeerd chassis.

De 6.2 V8-motor is gekoppeld aan een sequentiële raceversnellingsbak en stuurt 570 pk naar de achterwielen. Die zijn omhuld met Toyo semi-slick banden en worden afgeremd door remmen van AP Racing.

Net als bij de Hennessey Venom GT kun je eigenlijk niet meer spreken van een Lotus Exige. De carrosseriepanelen zijn op maat gemaakt van carbon fiber, het interieur is opgetrokken uit kevlar en de auto is langer en breder dan een originele Exige. Kortom, het lijkt op een Lotus, maar dat is het absoluut niet meer.

Video: Lotus Exige met 6.2-liter V8 van AMG

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Electromodded Porsche 964 van Everrati

Electromodded Porsche 964 van Everrati

Lamborghini Aventador SVJ naar 344 kmh op Autobahn

Lamborghini Aventador SVJ naar 344 km/h op Autobahn