in

Lucid Air is een 9 sec EV met 1.080 pk

De Lucid Air is al zeker 4 jaar in ontwikkeling, maar wanneer hij volgende week officieel gepresenteerd wordt is hij de snelste productiesedan ter wereld.

Drie jaar geleden zagen we dat een prototype van de Lucid Air een snelheid van 378 km/h haalde. Nu zien we hoe een productiemodel, gebruikmakend van twee elektromotoren, vierwielaandrijving en 1.080 pk, in slechts 9,9 seconden de kwart mijl kan afleggen. Dit maakt het de enige elektrische sedan op de markt die deze afstand in minder dan 10 seconden kan klokken. De Porsche Taycan Turbo S doet de kwart mijl in 10,7 seconden, terwijl de Tesla Model S Performance 10,4 seconden nodig heeft om de kwart mijl af te leggen.

Het is ook ’s werelds eerste elektrische productieauto die een bereik heeft van 830 km en die in 20 minuten kan worden opgeladen. De Lucid Air maakt gebruik van twee permanente magneet elektromotoren met een omvormer en een geïntegreerde transmissie en differentieel, wat resulteert in een 900V+ elektrische aandrijfeenheid die slechts 74 kilogram weegt.

Elke aandrijfeenheid heeft een maximum vermogen van 650 pk en maximaal drie eenheden kunnen een Lucid Air aandrijven, dus er komen wellicht nog krachtigere varianten aan. Lucid Motors beweert dat hun aandrijfeenheid 45 procent lichter en tot 59 procent krachtiger is dan die van de concurrentie.

Meer details worden onthuld tijdens het debuut van Lucid Air op 9 september.

Via: Carbuzz

Video: Lucid Air is een 9 sec EV met 1.080 pk

Lucid Air is een 9 sec EV met 1.080 pk

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *