in

Martin Brundle’s enorme crash tijdens de 1996 Australian GP

Dit weekend is de seizoensopener van het Formule 1-kampioenschap 2019. De Australian Grand Prix wordt al sinds 1996 verreden op het stratencircuit van Albert Park en bocht 3, Whiteford, is inmiddels berucht door een aantal enorme crashes.

De meest recente was in 2016, toen Fernando Alonso twee keer over de kop ging met zijn McLaren-Honda na een aanrijding met Esteban Gutierrez. In 1996, tijdens de allereerste race op dit stratencircuit, zagen we een soortgelijke crash met Martin Brundle in de Jordan-Peugeot.

Iedereen prees de veiligheid van Brundle’s Jordan, want in 1996 was het geen zekerheid dat coureurs zonder verwondingen uit konden stappen na zo’n crash. Na zijn ongeluk stapte Brundle in de reserveauto voor de herstart van de race. Veel verder dan bij zijn eerste poging kwam de Brit toen niet, zijn race eindigde in de tweede ronde na een botsing met Pedro Diniz, in exact dezelfde bocht…

Video: Martin Brundle’s crash tijdens de 1996 Australian GP

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Honda Civic boort zich achterin Ford Focus ST op Circuit Zandvoort

Honda Civic boort zich achterin Ford Focus ST op Circuit Zandvoort

Top Gear Season 26 Episode 4

Top Gear Season 26 Episode 4