in

Maserati MCXtrema is een 740 pk circuitspeeltje

In navolging van veel andere supercarfabrikanten komt ook Maserati met een circuitspeeltje voor de rijken. De laatste keer dat de Italiaanse fabrikant een soortgelijke track day-auto produceerde was 20 jaar geleden, toen Maserati voor 12 klanten een MC12 Corsa bouwde.

Tijdens testdagen op het Misano Circuit in Italië, bracht Maserati hun nieuwe MCXtrema mee voor een testssessie. De Maserati MCXtrema zal in een oplage van slechts 62 eenheden worden gebouwd en is gebaseerd op de Maserati MC20. Dankzij intensief gebruik van koolstofvezel en het verwijderen van veel onnodige componenten is de MCXtrema ruim 250 kg lichter dan de MC20, waardoor de weegschaal slechts 1.250 kg aangeeft.

De 3,0-liter twin-turbo, 90° V6 Nettuno-motor is uitgerust met twee nieuwe turbochargers, waardoor het vermogen oploopt tot 740 pk. Dat wordt naar de achterwielen gestuurd via een sequentiële handgeschakelde zesversnellingsbak, gecombineerd met een mechanische sperdifferentieel.

De carrosserie is flink aangepast om meer downforce te genereren en de zescilinder van voldoende lucht te voorzien. Misschien moeten we er nog even aan wennen, maar de MCXtrema oogt wat raar. Aan de voorkant is hij heel scherp en slank, maar de achterkant is erg lomp met de extra luchtinlaten aan de zijkant.

Vooralsnog vinden we het geen mooie auto, maar hij zal ongetwijfeld erg rap zijn op het circuit. Kunnen de superrijken weer uit iets anders kiezen naast de FXX K, 935, Essenza, AMR Pro, Senna GTR en andere circuitspeeltjes.

Video: Maserati MCXtrema is een 740 pk circuitspeeltje

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Rijtest van de ABT XGT R8

Rijtest van de ABT XGT R8

Chris Harris heeft een V10 BMW M5 Touring gekocht

Chris Harris heeft een V10 BMW M5 Touring gekocht