in

Max Verstappen over zijn tweede zege in Mexico

Bloedlink was de Nederlander na de kwalificatie op zaterdag, waarin hij werd verslagen door teamgenoot Ricciardo. Alle vrije trainingen het snelste en dan op moment suprême met 0,026 seconden verslagen worden, daar kon Verstappen letterlijk niet van slapen. In zijn hoofd speelden alle mogelijke scenario’s zich af in en alle gevallen kwam de Nederlander als eerste over de finish, Max moest en zou winnen in Mexico.

De start van de Grand Prix verliep zoals gepland, Verstappen was razendsnel weg en ging gelijk langszij bij Ricciardo. Lewis Hamilton had ook een geweldige start en dankzij de krachtige Mercedes-motor ging de Brit op het lange rechte stuk voorbij aan Verstappen, maar Max was niet van plan om eerder te remmen dan Hamilton. Toen Lewis het rempedaal intrapte wachtte Verstappen een fractie van een seconde en ging zo in de remzone voorbij aan de Mercedes-coureur.

Lewis Hamilton maakte het Max ook niet al te moeilijk in de eerste bocht, logisch want de Brit was geheel gefocust op de wereldtitel. Toen Verstappen na de eerste bocht aan de leiding ging trapte hij de Red Bull RB14 op zijn staart om buiten het bereik van de DRS te blijven en vervolgens zag niemand de jonge Limburger meer terug. Het hele veld, afgezien van de traditionele top 6, werd op twee ronden achterstand gereden door Verstappen. Een pure demonstratie van zijn overmacht in Mexico.

De overwinning in Mexico was de tweede zege van Verstappen op rij in Mexico en tevens de tweede zege van het seizoen, na de GP van Oostenrijk. In totaal staat de teller nu op 5 overwinningen en bijzonder is dat geen van de overwinningen behaald zijn vanaf pole position.

Video: Max Verstappen over zijn zege in Mexico

Interview direct na de race

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Daniel Ricciardo interview Mexican GP

Ricciardo helemaal klaar met Red Bull RB14 na 8e DNF

Lewis Hamilton wereldkampioen Formule 1 2018

Lewis Hamilton wereldkampioen Formule 1 2018