in

Max wint de Grand Prix van Oostenrijk

Na Barcelona 2016, Maleisië 2017 en Mexico 2017 heeft Max Verstappen zijn vierde overwinning behaald. De Red Bull-coureur won de Grand Prix van Oostenrijk nadat hij als vierde was gestart.

Na een mooie actie van Verstappen op Raikkonen nam de Nederlander in de eerste ronde de derde positie over.  In ronde veertien ging de versnellingsbak van Bottas eraan waardoor Verstappen oprukte naar P2. Vanwege de gestrande Mercedes kwam er een Virtual Safety Car waarna beide Red Bulls en beide Ferrari’s een pitstop maakten.

Nadat de VSC werd opgeheven lag Verstappen dertien seconden achter leider Hamilton, die niet gestopt was voor nieuw rubber. Toen de Brit in ronde 25 naar binnen dook nam Verstappen de leiding over en gaf deze niet meer uit handen. De Nederlander managede zijn banden uitstekend en hield Raikkonen en Vettel achter zich.

Hieronder zie je highlights van de Grand Prix van Oostenrijk en de boordradio van Max Verstappen na zijn zege. Volgende week staat de Grand Prix van Groot-Brittannië alweer op het programma, hopelijk kan hij dit kunstje nog eens herhalen.

Video: Max wint de Grand Prix van Oostenrijk

Boordradio na winst Max Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull Ring Lap Record

Formule 1 – Red Bull Ring Lap Record

Sky-Sports-analyseert-de-overwinning-van-Max-in-Oostenrijk

Sky Sports analyseert de overwinning van Max in Oostenrijk