in

McLaren 600LT en 675LT op de prachtige wegen van Yorkshire

Met de 657LT introduceerde McLaren de “LT” aanduiding voor straatauto’s. De naam is afkomstig van de F1 GTR Longtail en staat voor een nog scherpere, krachtigere en lichtere McLaren. Hetzelfde concept als wat ‘RS’ is voor Porsche.

Tot op heden hebben slechts twee McLaren’s de toevoeging ‘LT’ gekregen, de eerdergenoemde 675LT en de nieuwe 600LT. Supercar Driver, de grootste supercar club van het Verenigd Koningrijk, bracht de twee McLaren’s bij elkaar voor een vergelijking op de prachtige wegen van Yorkshire.

Beide LT’s zijn ongeveer 100 kilogram lichter dan de modellen waarop ze gebaseerd zijn en hebben 25 en 30 pk extra gekregen. De 675LT knalt er lustig op los bij het opschakelen, dat heeft de 600LT minder maar die blaft weer volop bij het terugschakelen.

Waar de 675LT gelimiteerd werd tot 500 exemplaren, wordt de 600LT zonder limiet geproduceerd. Opvallend is dan ook dat een nieuwe 600LT momenteel net zo duur is als een tweedehands 675LT. Laatstgenoemde is volgens de presentator dan ook een ‘koopje’ voor zo’n zeldzame en speciale auto. En misschien wel McLaren’s beste supercar tot op heden.

Video: McLaren 600LT en 675LT

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is de snelste Mitsubishi Lancer Evo in Hillclimb

Dit is de snelste Mitsubishi Lancer Evo in Hillclimb

Top Gear Season 28 Episode 3

Top Gear Season 28 Episode 3