in

McLaren Senna dragracet tegen LaFerrari

McLaren en Ferrari strijden al meer dan 50 jaar tegen elkaar in het Formule 1 wereldkampioenschap en zijn sinds 2009 weer concurrenten van elkaar in de automotive branche. In 2013 brachten beide merken hun laatste hypercar op de markt, de McLaren P1 en LaFerrari, maar die zijn inmiddels voorbijgestreeft door de meest recente generatie supercars.

Zo zagen we onlangs dat de Ferrari SF90 Stradale sneller is dan de LaFerrari. Vanuit stilstand maakt de LaFerrari geen schijn van kans tegen de vierwielaangedreven SF90, die beschikt over drie elektromotoren. Dragtimes heeft de LaFerrari daarom naast een moderne supercar gezet zonder hyrbide-aandrijving; de McLaren Senna.

De McLaren Senna heeft een 4,0-liter V8-motor met dubbele turbo onder de motorkap, die 800 pk en 800 Nm koppel produceert. Met een zeventraps transmissie met dubbele koppeling en Pirelli Trofeo R-banden die het vermogen op de achterwielen krijgen. Ondertussen beschikt de LaFerrari over een 6,3-liter V12-motor in combinatie met KERS, wat resulteert in een vermogen van 963 pk.

Het duel wordt uitgevochten met drie dragraces van een kwart mijl. Hoewel de Senna beschikt over nieuwere technologie en lichter is, is de LaFerrari veel krachtiger. Bekijk hieronder de races tussen de McLaren en Ferrari.

Video: McLaren Senna dragracet tegen LaFerrari

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Onboard Porsche 962 Spa Classic

Geweldige onboard van Porsche 962 tijdens Spa Classic

Bugatti Bolide

Bugatti Bolide ondergaat test op verlaten vliegveld