in

McLaren Speedtail haalt 403 km/h op landingsbaan

De McLaren Speedtail is niet de allersnelste auto ter wereld, die eer behoort toe aan de Chiron Super Sport. Maar met een top van 403 km/h is de Speedtail wel het snelste model uit de Britse stal. Eerder liet McLaren al weten dat men op Johnny Bohmer Proving Grounds de Speedtail maar liefst 30x naar topsnelheid stuurde, en daar hebben ze nu beelden van vrijgegeven.

De Speedtail wordt aangedreven door een aangepaste twin turbo 4,0-liter V8-motor die we kennen uit de 720S en de Senna. In de Speedtail levert de achtcilinder een vermogen van 757 pk en 800 Nm. De elektromotor voegt daar 313 pk aan toe voor een totaal van 1.070 pk en 1.150 Nm. Hoe indrukwekkend veel vermogen dat ook is, het komt niet in de buurt bij de vermogensopgave van de concurrentie. Dat komt omdat McLaren gewicht en stroomlijn belangrijker vond dan vermogen.

Met een gewicht van 1.430 kg is de Speedtail lichter dan de Bugatti’s en Koenigsegg’s van deze wereld. Daarnaast is de druppelvormige carrosserie geoptimaliseerd om zo min mogelijk luchtweerstand te creëren waardoor de hypercar door de lucht snijdt. Dit resulteert in een imponerende acceleratie, naar 300 kilometer per uur gaat in slechts 12,8 seconden!

Wil je een uitgebreidere video over de McLaren Speedtail zien, bekijk dan de rijtest van Chris Harris.

Video: McLaren Speedtail haalt 403 km/h op landingsbaan

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bespaar geld op je autoverzekering

Geld besparen op je autoverzekering

Getunede Toyota Supra Mk5 vs BMW F82 M4

Getunede Toyota Supra Mk5 vs BMW F82 M4