in

McLaren’s dramatische pitstop bij Stoffel Vandoorne

Iedereen hoopte dat McLaren dit jaar weer bij de drie beste teams in Formule 1 kon aansluiten. De onbetrouwbaar en trage Honda-motor werd vervangen door een exemplaar van Renault en aangezien die motor vorig jaar races had gewonnen moest het dit jaar helemaal goed komen. De McLaren MCL32 uit 2017 had immers het beste chassis, claimde het team vorig jaar.

De MCL33 van dit jaar heeft de verwachtingen echter niet waar kunnen maken. In plaats van dicht bij de eveneens door Renault-aangedreven Red Bull RB14 te staan, heeft McLaren al moeite om het Renault-fabrieksteam bij te houden. Het MCL33-chassis levert niet genoeg mechanische grip in langzame bochten en daardoor moeten de auto’s met meer vleugel rijden om het gebrek aan grip te compenseren, dit heeft weer een negatief effect op de topsnelheid en zodoende hebben Alonso en Vandoorne een incompetente auto om mee te racen voor de topposities.

Aangezien de Formule 1-auto niet presteert zoals McLaren had verwacht, zijn een goede strategie en snelle pitstops van groot belang voor het Britse team om posities te winnen. Nou verliep de pitstop-training tijdens de wintertest niet even vlekkeloos, maar ook tijdens de Grand Prix van Canada ging het weer dramatisch.

Stoffel Vandoorne kreeg in de eerste ronde een lekke band nadat hij over onderdelen van Hartley en Stroll was gereden. Het team bracht Stoffel hiervan op de hoogte waarna de Belg bevestigde dat hij een pitstop moest maken. Vanaf dat moment duurt het 50 seconden voordat Vandoorne de pits in komt rijden, meer dan genoeg tijd voor de monteurs om zich voor te bereiden.

Toch gaat er weer van alles mis met de pitstop bij McLaren, er stonden namelijk geen banden klaar en de krik aan de voorkant ging niet goed omhoog. Wat normaal 2 seconden duurt nam nu 20 seconden in beslag.

Video: McLaren’s dramatische pitstop bij Stoffel Vandoorne

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De ultieme BMW X5

Russen bouwen de ultieme BMW X5 offroader

Bisimoto Porsche Boxster

Bisimoto’s Porsche Boxster heeft een stoel in het midden