in

Mercedes-AMG GLS 63 vs BMW Alpina XB7

De 2021 Alpina XB7 en de 2021 Mercedes-AMG GLS63 zijn SUV’s voor de rijken der aarde. Beiden hebben een prijs van rond de 220.000 euro in Nederland, geen type auto dus dat bij Henk en Ingrid voor de deur staat.

Waarom mensen supercar-geld zouden uitgeven aan een SUV is ons een raadsel, maar er overduidelijk een markt voor want dit soort SUV’s zijn razend populair. De XB7 en de GLS63 zijn nog een tandje groter dan de Urus, RSQ8 en Cayenne en hebben maar liefst drie rijen met stoelen. Handig als je met een groep van 7 personen bent.

Omdat de Super SUV’s van Alpina en AMG ruim 2.500 kg wegen is een krachtige motor een must. Beiden hebben dan ook een dubbel geblazen V8-motor met in de Alpina 621 pk en in de AMG 612 pk. Een sprint vanuit stilstand naar 100 km/h klaren deze mastodonten dan ook in 4,2 seconden. Als je de fabrikanten wat extra geld toeschuift dan grijpt de elektronische begrenzer pas in bij 280 km/h. Kun je je voorstellen, met z’n zevenen in een auto, en dan 280 rijden?!

Natuurlijk zijn de XB7 en de GLS63 van alle gemakken voorzien en is het interieur een bonte verzameling van fraai ogende materialen. Aan comfort en luxe ontbreekt het niet, aan snelheid en ruimte ook niet. Zijn er dan nog nadelen aan deze Super SUV’s?  In deze video van Throttle House gaan James en Thomas op zoek naar de plus- en minpunten.

Video: Mercedes-AMG GLS 63 vs BMW Alpina XB7

Mercedes-AMG GLS 63 vs BMW Alpina XB7

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *