in

NASCAR 2020 – Championship Race Highlights

De NASCAR Cup Series Championship race vond voor het eerst sinds zestien jaar plaats op de Phoenix Raceway. Net als de rest van het seizoen waren er geen vrije trainingen of kwalificatie en werd de startopstelling bepaald volgens de stand in het kampioenschap. De vier kanshebbers op de titel, Logano, Keselowski, Hamlin en Elliott, mochten dus vooraan starten. Elliott werd echter vlak voor de start naar de laatste startrij teruggezet wegens een onduidelijke straf.

Zevenvoudig kampioen Jimmie Johnson mocht met een ereronde bij zijn afscheid het veld aanvoeren. Hierna werden de 39 auto’s losgelaten voor een 312 durende race, verdeeld over 3 stages, op de oval in Phoenix.

We zullen de uitslag niet verklappen, maar de top 4 in het klassement finishte ook in de top 4 van de race. Wie er zich tot NASCAR Cup Series Champion 2020 kroonde, zie je in de samenvatting hieronder.

Video: NASCAR 2020 – Championship Race Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 9ff GT3 GTurbo R haalt met gemak 340

Porsche 9ff GT3 GTurbo R haalt met gemak 340 km/h

Audi RS4 crash kartbaan Berghem

Audi RS4 raakt bandenstapels op Kartbaan Berghem