in

NASCAR 2020 – Charlotte 600 Highlights

Afgelopen weekend zou de Grand Prix van Monaco en de Indy 500 verreden moeten worden. Dat gebeurde niet, de enige plek waar geracet werd was op de Charlotte Motor Speedway, voor de derde NASCAR-race in één week tijd.

Waar de tribunes normaal gesproken gevuld zouden zitten met 100.000 toeschouwers, reden de 40 coureurs hun rondjes nu voor lege tribunes. Niet zoals het hoor op Memorial Day, maar er werd in ieder geval geracet!

De 400 ronden tellende race werd opgedeeld in 4 stages van ieder 100 ronden. Met nog twee ronden te gaan in de laatste en beslissende stage, kreeg William Byron een klapband waardoor hij spinde. Dat zorgde voor een caution en overtime, oftewel een 2 ronden shootout zodat er niet achter de safety car gefinisht wordt. Hierdoor werden er niet 400, maar 405 ronden verreden met een totale afstand van 977,4 kilometer. Een nieuw record.

Hoe de ontknoping van de NASCAR Charlotte 600 verliep, zie je in deze samenvatting.

Video: NASCAR 2020 – Charlotte 600 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De zwaarste crashes van de huidige Formule 1-coureurs

De zwaarste crashes van de huidige Formule 1-coureurs

Wat achtergrondinformatie over duinraces in de Emiraten

Wat achtergrondinformatie over duinraces in de Emiraten