in

NASCAR 2021 – Daytona 500 Highlights

De Daytona 500 is de grootste NASCAR-race van het jaar en wordt traditioneel altijd als eerste verreden. ‘The Great American Race’ lag dit jaar een paar uur stil vanwege regen en onweer, maar was desalniettemin een spektakelstuk.

Al na 14 ronden vond er een enorme crash plaats waarbij negentien van de veertig rijders betrokken waren. Omdat het daarna ging regenen duurde het even voordat de Daytona 500 weer hervat kon worden. Eenmaal onderweg liet Denny Hamlin zien dat hij tot de favorieten behoorde voor de zege door stage 1 en stage 2 te winnen. Hamlin won de voorgaande twee jaren de beroemde 500 mijl race en wilde als eerste coureur ooit drie zeges op rij behalen.

In de laatste ronde lag Joey Logano op kop, met achter zich Penske-teamgenoot Brad Keselowski en veteraan Michael McDowell. Hamlin reed op de achtste positie en leek geen aanspraak te maken op de overwinning, tenzij er vooraan nog iets zou gebeuren.

De belangrijkste hoogtepunten uit de Daytona 500 zie je in de samenvatting hieronder.

Video: NASCAR 2021 – Daytona 500 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi R8 V10 zigzagt door verkeer

Audi R8 V10 zigzagt door verkeer

Porsche 911 Turbo S vs Dodge Demon