in

NASCAR 2012 – Brad Keselowski grijpt titel op Homestead

De brandstofstrategie die Jimmie Johnson zijn zesde kampioenschap moest opleveren werkte ook voor zijn teamgenoot, Jeff Gordon. Die won afgelopen zondag de Ford EcoBoost 400 op de Homestead-Miami Speedway terwijl Brad Keselowski de Sprint Cup titel op zijn naam schreef.

Gordon finishte 1.028 seconden voor Clint Bowyer, zijn aartsvijand van een week geleden in Phoenix. Johnson’s #48 Chevrolet moest in de 224e ronde naar de garage met een aandrijvingsprobleem zodat Brad Keselowski aan een 15e plaats genoeg had om voor de eerste keer de NASCAR Sprint Cup titel te winnen.

Johnson begon aan de seizoensfinale met een achterstand van 20 punten op Keselowski, maar zijn uitvalbeurt kost hem de tweede plaats in het eindklassement aan Clint Bowyer. Johnson had de race kunnen winnen, zijn auto was het hele weekend snel en dat besefte Brad Keselowski maar al te goed: “He was going to win this race, and I know that. We were not as fast as we wanted to be, and we’d be the first to admit that, but my guys never gave up. We kept working, and at the end there we were even capable of getting back up enough to where it wouldn’t have mattered if he’d have won — which made me feel a lot better.”

Voor Dodge is dit een perfect afscheid uit de NASCAR Sprint Cup Series. Het merk won in 1975 voor de laatste maal de titel en vertrekt nu met een titel uit de serie. Voor de Penske-organisatie, die volgend jaar naar Ford overstapt, betekende het de allereerste NASCAR titel. Check de highlights van de race in de video hieronder.