in

Nico Rosberg interviewt Daniel Ricciardo voor podcast

Toen Nico Rosberg in 2016 na het binnenslepen van de wereldtitel afscheid nam van Formule 1, was iedereen met stomheid geslagen. Waarom zou je een wereldtitel niet willen verdedigen, waarom neem je afscheid van wat je het allerliefste doet?

Rosberg wilde meer tijd besteden aan zijn gezin, de stress en het drukke leven als F1-coureur achter zich laten en zich richten op nieuwe projecten. Naast het starten van een Kart Academy en het opzetten van het Green Tech Festival, houdt de Duitser zich bezig met zijn YouTube-kanaal. Daarvan hebben we al een aantal video’s geplaatst en die waren best vermakelijk, met de Senna, Mercedes-AMG One en de P1.

Op zijn YouTube-kanaal staan echter ook afleveringen van zijn podcast, ‘Beyond Victory’. Diverse sporters en prominente figuren uit Formule 1 zijn te gast geweest in Rosberg’s podcast, maar tot deze aflevering geen actieve coureurs. Daniel Ricciardo is de eerste actieve F1-coureur die tijd vrijmaakte voor een vraaggesprek met Rosberg en het resultaat is een fascinerend interview!

Nico weet natuurlijk als geen ander hoe het er achter de schermen aan toe gaat, en stelt vragen die normale journalisten niet stellen. De twee hebben het over dieptepunten in hun carrière, hun teamgenoten, mentale spelletjes, over de extreme adrenaline die Rosberg nu mist, over de crash tussen Verstappen en Ricciardo in Baku en nog veel meer! Daarnaast geeft Rosberg ook nog een paar geheime tips aan Ricciardo over rembalans en engine braking.

Laat je niet afschrikken door de duur van deze podcast, dit is echt een geweldig interview. Welke coureur zou je hierna in Rosberg’s podcast willen zien?

Video: Nico Rosberg interviewt Daniel Ricciardo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Indy Lights Crash Freedom 100

Brute Indy Lights crash op Indianapolis

Sergio Perez reed bijna een marshall aan in Monaco

Sergio Perez reed bijna een marshal aan in Monaco