in

De nieuwe Aston Martin Vantage is prachtig!

Aston Martin heeft vandaag de nieuwe Vantage gepresenteerd, hoog tijd want de vorige generatie Vantage stamt alweer uit 2005.

De nieuwe Vantage lijkt te bestaan uit een combinatie van de DB11 en de DB10 uit de James Bond-film Spectre. De auto heeft naar onze mening prachtige proporties, korte overhangen en een mooie daklijn die overloopt in een sierlijk geïntegreerde spoiler.

Onder de motorkap ligt een ver naar achter geplaatste 4.0-liter twin-turbo V8-motor, goed voor 510 pk bij 6.000 tpm en 685 Nm koppel. Het vermogen gaat via een achttrapsautomaat naar de achterwielen, maar wellicht komt er nog een handgeschakelde variant van op de markt. In 3,7 seconden sprint de Aston van stilstand naar honderd kilometer per uur, de topsnelheid bedraagt 314 km/h.

De 4,47 meter lange Vantage heeft een aluminium basis en weegt 1.530 kilogram droog, volgens de fabrikant krijgt de auto een gewichtsverdeling van 50-50. De nieuwe Vantage is vanaf het tweede kwartaal van 2018 te koop, voor een prijs van minstens 160.000 euro.

Omdat video’s kijken altijd leuker is dan lezen hebben we hieronder een video van Carfection geplaatst, waarin Henry Catchpole de nieuwe Vantage uitgebreid onder de loep neemt.

Video: 2018 Aston Martin Vantage

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Widebody Mercedes-AMG GT RS

Widebody Mercedes-AMG GT RS

Petrolicious - 1990 Volkswagen Mk2 GTI

Petrolicious – 1990 Volkswagen Mk2 GTI