in

Novitec Ferrari 812 N-Largo S klinkt als een jaren ’90 F1-auto

Tuner Novitec heeft de Ferrari 812 al meerdere keren onder handen genomen. In een subtiele uitvoering, een N-Largo uitvoering en nu is er de N-Largo S waarvan slechts drie exemplaren gebouwd worden.

Dit is Novitec’s uitzwaaimodel van de 812 Superfast en gek genoeg oogt hij minder extreem dan de N-Largo zonder S. Dat komt omdat Novitec de achterspoiler achterwege heeft gelaten en gekozen heeft voor een soort ducktail. Verder hebben de Duitsers de sideskirts opnieuw ontworpen en nieuwe velgen van Vossen gemonteerd. Deze subtiele aanpassingen zorgen ervoor dat de 812 N-Largo S iets stijlvoller oogt.

Buiten deze aanpassingen heeft de Ferrari dezelfde widebody als de N-Largo, wat wil zeggen dat de breedte bij de achterwielen met 14 centimeter is toegenomen en 7 centimeter bij de voorwielen. Door Novitec’s sportveren is de rijhoogte met 35 mm afgenomen, maar gelukkig is er een liftsysteem beschikbaar voor wanneer er drempels op je pad komen.

Net als bij de ‘normale’ N-Largo krijgt de 6.5-liter atmosferische twaalfcilinder een lichtgewicht Inconel-uitlaatsysteem met katvervanger en een aangepaste ECU. Daardoor heeft de N-Largo S een vermogen van 840 pk en 751 Nm koppel. Hier dus geen wijzigingen ten opzichte van het eerdere Novitec-model.

Dit exemplaar is geheel in het zwart uitgevoerd, zelfs de logo’s zijn zwart gemaakt. Of de andere 2 exemplaren dezelfde kleurstelling krijgen is niet bekend, maar een rode en een gele zou een mooie aanvulling zijn.

Video: Novitec Ferrari 812 N-Largo S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Mazda MX-5 generatie dragrace

Alle generaties Mazda MX-5 in een dragrace

6-rotor RX-7 driftactie

6-rotor Mazda RX-7 is rokend driftmonster