in

Onboard bij Carl Thompson’s 4-Rotor 26b Lexus GS300

Gaat er iets boven het geluid van een wankelmotor met 4 rotors of in sommige gevallen zelfs 6 rotors?

Bijna twee jaar geleden zagen we Carl Thompson’s driftauto voor het eerst, een Lexus GS300 met 1.300 pk. Wat de driftauto van de Nieuw-Zeelander zo bijzonder maakt is het kwartet aan CBR-geprepareerde rotors onder de motorkap die zorgen voor jankende symfonie die tot vele kilometers in de omtrek te horen is.

Ten opzichte van twee jaar geleden heeft de wankelmotor een aantal wijzigingen ondergaan. Zo is het geen peripheral-ported motor meer maar een side-ported motor waardoor er een bredere vermogensband is. De BorgWarner turbocharger is vervangen door een 98mm Precision turbo met 200 pk aan lachgas-injectie om de turbo op toeren te houden. Het vermogen gaat via een Holinger sequentiële versnellingsbak naar de achterwielen, die geblokkeerd kunnen worden middels de handrem die in verbinding staat met de Brembo remklauwen.

Onlangs was Carl Thompson’s methanol slurpende 4-Rotor Lexus GS300 aan het driften op Pukekohe Park Raceway en die beelden delen we graag met jullie. Als bonusvideo hebben we ook nog een Tech Tour over de wankelmotor. Enjoy!

Video: Onboard bij 4-Rotor 26b Lexus GS300

Bonus: TECH TOUR 1300 pk 4-rotor

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Jaguar I-Pace vs Tesla Model X 100D

Jaguar I-Pace vs Tesla Model X 100D in een 0-100-0 race

Audi-R8-LMS-GT3

Audi R8 LMS GT3-coureur maakt 720 graden spin op stratencircuit